Pannulasagne linsseillä

Pannulasagne linsseillä

Täydellinen arkilasagne valmistuu mutkattomasti pannulla. Proteiinin lähteinä kasvipohjaisessa lasagnessa toimivat vihreät linssit ja ihanan pehmeä mozzarellajuusto.
https://www.arla.fi/reseptit/pannulasagne-linsseilla/

Tee näin:

Pannulasagne linsseistä
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli öljyssä.
  • Huuhtele linssit ja kaada ne pannulle. Kuullota hetki sipulin kanssa.
  • Lisää tomaattimurska ja -pyre, vesi, mustapippuri, oregano, sokeri, suola, murskattu kasvisliemikuutio ja Creme Fraiche. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Paloittele lasagnelevyt tai käytä piccolo levyjä ja upota levyt kastikkeeseen.
  • Pese ja paloittele tomaatit ja lisää kastikkeeseen..
  • Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka hauduttamista kunnes juusto on sulanut.
  • Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua
Valmis!
Valmistusvinkki

Valmistusvinkki: Jos haluat lisätä lasagneen hieman rakennetta, voit lisätä joukkoon viipaloituja vihanneksia, kuten kesäkurpitsaa tai paprikaa. Paista ne sipulin kanssa ennen linssien lisäämistä.

Pannulasagne linsseillä Q&A

Miten voin tehdä lasagnesta gluteenittoman?
Käytä gluteenittomia lasagnelevyjä tai vaihtoehtoisesti gluteenittomia pastalevyjä. Varmista myös, että käyttämäsi kasvisliemikuutio on gluteeniton.
Voinko käyttää kuivattuja vihreitä linssejä säilykeversioiden sijaan?
Kyllä, voit käyttää kuivattuja linssejä, mutta muista liottaa ja keittää ne etukäteen ohjeiden mukaisesti. Säilykelinssit ovat nopeampia ja kätevämpiä, mutta kuivattujen linssien käyttö voi olla edullisempaa.
Voinko valmistaa lasagnen etukäteen?
Kyllä, voit valmistaa lasagnen etukäteen ja säilyttää sen jääkaapissa ennen viimeistä juuston lisäämistä ja hauduttamista. Lämmitä lasagne miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes se on kauttaaltaan kuuma, ja lisää sitten juustoraaste.

Ainekset

Pannulasagne linsseistä
Öljyä
1 rkl
Sipuli
1
Vihreitä linssejä suolaliemessä
460 g
Tomaattimurskaa
400 g
Tomaattipyreetä
1 rkl
Vettä
4 dl
Mustapippuria
¼ tl
Oreganoa
1 rkl
Suolaa
½ tl
Sokeria
1 tl
Kasvisliemikuutio
1
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
1 prk
Lasagnelevyjä tai lasagne piccoloa
200 g
Kirsikkatomaatteja (luumu)
200 g
100 g
Tarjoiluun
Tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa