Paneroitua kalaa ja kesäkurpitsatagliatellea
  • Arla
  • Reseptit
  • Paneroitua kalaa ja kesäkurpitsatagliatellea

Paneroitua kalaa ja kesäkurpitsatagliatellea

Penoitu lohi kesäkurpitsatagliatellen kera on ihana herkku alkusyksyn sadonkorjuuaikaan. Tarjoile tuoreen leivän kera!

Tee näin:

  • Poista ruodot ja leikkaa lohifilee 4 osaan. Aseta ne vuokaan (n. 20 x 40 cm). Ripottele kalojen pinnalle suolaa ja pippuria. Pirskota päälle voita ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Sekoita kerma, sitruunan kuori, valkosipuli ja juusto yhteen. Kaada kermaseos astiaan kalan kanssa. Paista 225 °C uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Pese kesäkurpitsat ja höylää niistä pitkiä "tagliatelleliuskoja" - käytä perunankuorimaveistä. Laita ne siivilään ja laita ne 1 litraan kiehuvaa vettä - ripottele pinnalle suolaa ja sekoita hyvin. Laita kesäkurpitsaliuskat lämpimään kulhoon ja ripottele pinnalle juustoa. Tarjoile heti pähkinäpaneroitujen kalojen, sitruunalohkojen ja leivän kanssa.
Valmis!

Ainekset

Lohifilee ilman nahkaa ja ruotoja
600 g
Vastajauhettua pippuria
10 g
Hasselpähkinärouhetta
1 dl
2½ dl
Sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl
Pientä murskattua valkosipulinkynsiä
2
Karkeaksi raastettua parmesaania
1 dl
Kesäkurpitsaa (n. 700 g)
3
Suolaa
1 tl
Karkeaksi raastettua parmesaani
½ dl
Lisäksi
Sitruuna lohkoja
Täysjyväleipä