Paneroitua kalaa ja kesäkurpitsatagliatellea

Paneroitua kalaa ja kesäkurpitsatagliatellea

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Penoitu lohi kesäkurpitsatagliatellen kera on ihana herkku alkusyksyn sadonkorjuuaikaan. Tarjoile tuoreen leivän kera!

Ainekset

Annokset
  • 600 g lohifileetä ilman nahkaa ja ruotoja
  • 1 tl suolaa
  • vastajauhettua pippuria
  • 10 g Arla Meijerivoita sulatettuna Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • 2½ dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % Ruokakerma 22 % laktoositon
  • 1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
  • 2 pientä murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 dl karkeaksi raastettua parmesan-juustoa
  • 3 kesäkurpitsaa (n. 700 g)
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl karkeaksi raastettua parmesan-juustoa

Lisäksi

  • sitruunalohkoja
  • täysjyväleipää

Tee näin:

Tee näin:

Poista ruodot ja leikkaa lohifilee 4 osaan. Aseta ne vuokaan (n. 20 x 40 cm). Ripottele kalojen pinnalle suolaa ja pippuria. Pirskota päälle voita ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Sekoita kerma, sitruunan kuori, valkosipuli ja juusto yhteen. Kaada kermaseos astiaan kalan kanssa. Paista 225 °C uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Pese kesäkurpitsat ja höylää niistä pitkiä "tagliatelleliuskoja" - käytä perunankuorimaveistä. Laita ne siivilään ja laita ne 1 litraan kiehuvaa vettä - ripottele pinnalle suolaa ja sekoita hyvin. Laita kesäkurpitsaliuskat lämpimään kulhoon ja ripottele pinnalle juustoa. Tarjoile heti pähkinäpaneroitujen kalojen, sitruunalohkojen ja leivän kanssa.