Paneroitua kalaa ja kesäkurpitsatagliatellea

Paneroitua kalaa ja kesäkurpitsatagliatellea

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Penoitu lohi kesäkurpitsatagliatellen kera on ihana herkku alkusyksyn sadonkorjuuaikaan. Tarjoile tuoreen leivän kera!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 600 g lohifileetä ilman nahkaa ja ruotoja
  • 1 tl suolaa
  • vastajauhettua pippuria
  • 10 g Arla Meijerivoita sulatettuna Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • 2½ dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % Ruokakerma 22 %
  • 1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
  • 2 pientä murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 dl karkeaksi raastettua parmesan-juustoa
  • 3 kesäkurpitsaa (n. 700 g)
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl karkeaksi raastettua parmesan-juustoa

Lisäksi

  • sitruunalohkoja
  • täysjyväleipää

Tee näin:

Tee näin:

Poista ruodot ja leikkaa lohifilee 4 osaan. Aseta ne vuokaan (n. 20 x 40 cm). Ripottele kalojen pinnalle suolaa ja pippuria. Pirskota päälle voita ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Sekoita kerma, sitruunan kuori, valkosipuli ja juusto yhteen. Kaada kermaseos astiaan kalan kanssa. Paista 225 °C uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Pese kesäkurpitsat ja höylää niistä pitkiä "tagliatelleliuskoja" - käytä perunankuorimaveistä. Laita ne siivilään ja laita ne 1 litraan kiehuvaa vettä - ripottele pinnalle suolaa ja sekoita hyvin. Laita kesäkurpitsaliuskat lämpimään kulhoon ja ripottele pinnalle juustoa. Tarjoile heti pähkinäpaneroitujen kalojen, sitruunalohkojen ja leivän kanssa.