Palsternakkacappuccino ja päärynälisäke

Palsternakkacappuccino ja päärynälisäke

Palsternakkacappuccino ja päärynälisäke on herkullinen ja eksoottinen keitto, jolla voi yllättää vaikkapa juhlavieraat.

Tee näin:

  • Huuhdo, kuori ja paloittele palsternakat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli pehmeäksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan palsternakkapalat, viini, vesi ja liemikuutiot. Anna kiehua kypsäksi, noin 12 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää kerma ja mausta valkopippurilla. Kuori ja halkaise päärynä, poista siemenkota. Leikkaa päärynä pieniksi kuutioiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita keskenään päärynäkuutiot, pähkinärouhe ja ruohosipuli. Kuumenna maito ja vatkaa vaahdoksi. Jaa keitto annoskulhoihin. Lisää vaahtoa ja päärynälisäkettä.
Valmis!

Ainekset

Palsternakkaa
500 g
Sipuli
1
2 rkl
Kuivaa valkoviiniä
2 dl
Vettä
6 dl
Kasvisfondeja
2
2 dl
Valkopippuri
¼ tl
Päärynä-pähkinälisäke
Päärynä, ei ylikypsä
1
Saksanpähkinöitä paahdettuna
50 g
Ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
1 dl