Palapaisti

Palapaisti

Pitkään, hiljalleen haudutettu palapaisti, suussa sulavan mureat lihapalat ja ihana tuoksu, joka täyttää koko keittiön.

Tee näin:

  • Leikkaa liha kuutioiksi noin 2x2 cm. Ruskista liha pienissä erissä voissa paistinpannulla ja laita ne pataan, kiehauta noin 1 dl vettä pannulla, kaada lihojen päälle. Kuori sipulit ja porkkanat, puhdista ja huuhdo purjosipuli. Leikkaa porkkanat ja sipulit viipaleiksi. Lisää sipuli pataan, suolaa ja mausteet sekä loput vedestä. Kiehauta ja anna hautua noin 45 min. Lisää porkkanat ja purjo ja anna hautua noin 15 min kunnes liha on mureaa. Suurusta kastike vehnäjauholla, joka on liotettu tilkkaan vettä. Anna kiehua hiljalleen vielä 3-5 minuuttia ja tarkista maku. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja etikkapunajuurien sekä smetanan kanssa.
Valmis!

Ainekset

Naudanpaistia (ulkopaistia)
600 g
1 rkl
Keltasipulia
2
Kpl porkkanoita
2
Purjoa
Suolaa
1 tl
Kokonaisia maustepippureita
10
Kokonaista valkopippuri
5
Laakerinlehti
1
Vettä
5 dl
Vehnäjauhoa
2 rkl
1 prk