Pähkinäsuklaa

Pähkinäsuklaa

Pähkinäsuklaa on hurmaava yhdistelmä suussa sulavaa suklaata ja maukkaita maapähkinöitä. Pähkinäsuklaa sopii myös lahjaksi. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/pahkinasuklaa/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan pähkinäsuklaa ja vuoraa ensiksi kooltaan noin 20x30 cm kokoinen muotti tai vuoka leivinpaperilla. Sekoita keskenään maapähkinävoi, sokeri ja siirappi kattilassa.
  • Anna ainesten lämmetä ja sulaa kattilassa keskilämmöllä noin 1-2 minuuttia, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä. Murskaa corn flakesit ja sekoita ne yhdessä kookoshiutaleiden kanssa taikinan sekaan.
  • Levitä taikina muottiin. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja levitä sula suklaa taikinan päälle. Jätä pähkinäsuklaa jäähtymään ja jähmettymään vähintään 1 tunnin ajaksi. Leikkaa valmis pähkinäsuklaa sopivan kokoisiksi kuutioiksi.
Valmis!

Ainekset

Sokeria
1 dl
Maapähkinävoi
350 g
Vaaleaa siirappia
2 dl
Maissihiutaleita (corn flakes)
1 dl
Kookoshiutale
1 dl
Tummaa suklaa
300 g
Lisää herkullisia ideoita