Pähkinäpiirakka

Pähkinäpiirakka

Tämä ihana ja herkullinen pähkinäpiirakka sopii sekä arkeen jälkiruoaksi että juhlapöytään.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Paloittele voi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (ø 24 cm). Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Paahda pähkinät pannulla tai uunissa. Jäähdytä pähkinöitä hieman ja hiero kämmeniä vasten, jotta kuoret irtoavat. Esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Laita täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes seos poreilee. Lisää pähkinät. Kaada täyte piirakkavuokaan pohjan päälle ja paista vielä 8-10 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoa piirakka esimerkiksi jäätelön kera.
Valmis!

Ainekset

Vehnäjauhoa
2 dl
Sokeria
1 rkl
100 g
Täyte
Hasselpähkinöitä tai pähkinäsekoitusta
200 g
Sokeria
1 dl
50 g
Kaakaota
1 rkl
Vehnäjauhoa
1 rkl
1 rkl
Siirappia
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita