Pähkinäleipä

Pähkinäleipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Herkulinen pähkinäleipä maistuu parhaalta juuri paistettuna vaikkapa tuorejuuston tai aidon voin kera.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 kpl

  • 150 g manteleita
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 100 g auringonkukansiemeniä
  • 100 g kurpitsansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 5 kananmunaa
  • ¾ dl rypsiöljyä

Lisäksi

  • Arla tuorejuustoa

Tee näin:

Tee näin:

Rouhi pähkinät ja siemenet suolan kanssa hienoksi tehosekoittimessa. Rouhi muutama saksanpähkinä vähän karkeammin. Sekoita kananmunat ja öljy keskenään. Kaada seos pähkinärouheen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Muotoile taikinasta leipä ja laita se leipävuokaan (vetoisuus noin 1,5 l). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Leipä on parhaimmillaan tuoreena. Jos et käytä leipää parin päivän sisällä, pakasta osa myöhempää käyttöä varten. Vinkki! Tarjoa leivän kanssa esimerkiksi Arla Apetina tuorejuustoa.