Pähkinäleipä

Pähkinäleipä

Herkulinen pähkinäleipä maistuu parhaalta juuri paistettuna vaikkapa tuorejuuston tai aidon voin kera.
https://www.arla.fi/reseptit/pahkinaleipa/

Tee näin:

  • Rouhi pähkinät ja siemenet suolan kanssa hienoksi tehosekoittimessa. Rouhi muutama saksanpähkinä vähän karkeammin. Sekoita kananmunat ja öljy keskenään. Kaada seos pähkinärouheen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Muotoile taikinasta leipä ja laita se leipävuokaan (vetoisuus noin 1,5 l). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Leipä on parhaimmillaan tuoreena. Jos et käytä leipää parin päivän sisällä, pakasta osa myöhempää käyttöä varten.
Valmis!

Ainekset

Manteleita
150 g
Saksanpähkinöitä
100 g
Auringonkukansiemeniä
100 g
Kurpitsansiemeniä
100 g
Suolaa
1 tl
Kananmunia
5
Rypsiöljyä
¾ dl