Paella

Paella

Herkullinen paella kuuluu espanjalaisen keittiön klassikkoruokiin. Kokeile reseptiä ja lähde makumatkalle!

Tee näin:

  • Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota voissa paksupohjaisella, suurella pannulla tai wokilla. Lisää sahrami ja riisi. Kaada päälle vesi ja kanafondi. Anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita joukkoon voi, limen mehu ja sambal oelek. Kuori katkaravut, mutta jätä muutama kuorimaton rapu koristeeksi. Poista paprikasta siemenet. Paloitttele paprika, tomaatit ja broileri. Valuta simpukat. Lisää riisin päälle voi nokareina ja lisää tarvittaessa vettä. Asettele riisin päälle broileri, äyriäiset ja vihannekset. Kuumenna kannen alla ja ripottele päälle persiljaa ennen tarjoilua. Tarjoa Arla Keittiö Creme fraichen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Sipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
Sahramia, à 0,5 g
1 pkt
Avorioriisiä
2½ dl
Vettä
5½ dl
Kanafondia
3 rkl
40 g
Limetin mehua
1 tl
Sambal oelekia
½ tl
Suuria kuorellisia katkarapuja
500 g
Paprika
1
Tomaattia
3
Grillattu broileri
1
Simpukoita, à 250 g
1 prk
Persiljaa silputtuna
½ dl