Pad Thai

20 minuuttia Illallinen Pääruoka
(2)
Kommentit
Pad Thai

Prawn Pad Thai on uskomattoman maukas thaimaalainen katuruokaruoka, joka on valmistettu riisinuudeleista, pavunversoista ja munakokkelista. Se on melko helppo valmistaa kotona, ja sen maut vievät mielesi suoraan Thaimaan valkoiselle hiekkarannalle. Tässä katkarapu-pad thai -reseptissä pääainesosana ovat kauniit tiikerikatkaravut, ja se on maustettu punaisilla chilipaprikoilla, tuoreella korianterilla, maapähkinöillä ja kevätsipulilla. Tärkein maun lähde on tuoksuva Pad Thai -kastike, jonka voit valmistaa helposti itse. Kokeile reseptiämme seuraavan kerran, kun haluat jotain nopeaa, värikästä ja herkullista.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pad-thai/

Ainekset

4 annosta

Kastike

Thaimaalaista kalakastiketta
1 dl
Riisiviinietikkaa
2 rkl
Vastapuristettua limettimehua
1 rkl
Nestemäistä hunajaa
1 rkl
Isoa valkosipulinkynttä
2

Nuudelit

Riisinuudeleita
250 g

Wok

Rypsiöljyä
1 rkl
Kevätsipulia (noin 200 g) leikattuna 2 cm kokoisiksi, viistoiksi paloiksi
2 nippua
Tiikerikatkarapuja pyrstöineen
250 g
Vatkattua kananmunat
2
Suippokaali
250 g
Papujen ituja
150 g
Punaista chilipaprikaa leikattuna ohuiksi renkaiksi
2

Lisäksi

Maapähkinöitä karkeasti hienonnettuna
75 g
Tuoretta korianteria
1 ruukku
Limetti lohkoina
2

Tee näin:

Pad Thai kastike

  • Sekoita kaikki ainekset kastikkeeksi.

Nuudelit

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan ja valuta niistä vesi pois siivilän avulla.
  • Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä siivilässä ja anna myös kylmän veden valua pois nuudeleista - halutessasi voit laittaa nuudelit kylmään veteen juuri ennen kuin tarvitset niitä, jotta ne eivät tartu yhteen.

Wok

  • Anna öljyn kuumentua wokkipannussa tai tavallisessa paistinpannussa.
  • Kypsennä kevätsipulia 30 sekuntia samalla sekoittaen.
  • Lisää katkaravut ja jatka kypsennystä noin 1 minuutti.
  • Siirrä kevätsipulit ja katkaravut sivuun ja kaada vatkatut munat pannulle. Anna niiden jähmettyä ilman sekoittamista.
  • Lisää pannulle teroitettua kaalia, nuudeleita, papu-versoja, chilipaprikaa ja kastiketta. Sekoita hyvin, kunnes se on lämmennyt kauttaaltaan.
  • Koristele maapähkinöillä, korianterinlehdillä ja limettiviipaleilla ja tarjoile heti.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kysymyksiä Pad Thaista

Perinteisen Pad Thai -reseptimme avulla aasialaisia makuja pursuavan aterian valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Jos haluat oppia siitä lisää, jatka lukemista!

Mitä Pad Thai -ruokalajissa on?

Mikä on Pad Thai -kastike?

Kuinka tehdä Pad Thai?

Mitä tarjoilla Pad Thain kanssa?

Voiko Pad Thain pakastaa?

Kuinka lämmittää Pad Thai uudelleen?

Onko Pad Thai mausteista?

Aito Pad Thai katkaravuilla ja nuudelilla

Kkatkarapu pad thai on täynnä mausteisuutta ja makua. Vaikka resepteissä käytetään usein joko mureaita ja voissa sulavia katkarapuja tai tiikerikatkarapuja, ovat tiikerikatkaravut hieman makeampia. Koska ne ovat isompia, ne ovat myös hieman lihaisampia ja tuovat lisää täyteläisyyttä tähän suosittuun riisinuudeliruokaan.

Katkarapujen hieman suolainen mutta mieto maku sopii hyvin yhteen mausteisten punapippurien, rapeiden vihannesten ja maustepitoisen Pad Thai -kastikkeen kanssa. Kun sekaan lisätään vielä hieman makeat ja pähkinäiset riisinuudelit, tuloksena on ruokalaji, joka on täynnä erilaisia makuja ja koostumuksia.

Oletko etsimässä herkullisia ruokia, jotka sisältävät mereneläviä? Kokeile tyylikästä, sahramilla maustettua kalakeittoa tai ravintolakelpoista reseptiä kampasimpukoille kukkakaalipuuron kanssa.

Tee klassinen kotitekoinen Pad Thai -kastike

Klassinen katkarapu pad thai vaatii maukkaan kotitekoisen kastikkeen, joka sitoo koko ruokalajin yhteen. Kalakastike on yksi sen tärkeimmistä ainesosista, ja tässä suolaisessa kastikkeessa on monitahoinen makuprofiili, jossa on suolaisia vivahteita ja makeaa, lähes karamellimaista makua. Thaimaassa sitä käytetään usein ruokien maustamiseen suolan sijasta, ja se onkin yksi thaimaalaisen keittiön käytetyimmistä kastikkeista.

Nopeassa Pad Thai -kastikereseptissämme kalakastike muodostaa maukkaan kastikkeen pohjan, ja se on makeutettu hunajalla ja raikastettu kirpeällä limetillä. Myös mieto riisiviinietikka lisää happamuutta ja antaa kastikkeelle hienovaraista täyteläisyyttä, jota kirpeä valkosipuli syventää ja tasoittaa. Kastike sopii sellaisenaan täydellisesti mietojen riisinuudeleiden kanssa.

Nauti herkullisista thaimaalaisista mauista

Aidon Pad Thai -reseptin on sisällettävä valikoima herkullisia lisukkeita. Parhaat lisukkeet sisältävät rapeiden ja tuoreiden ainesosien yhdistelmän, joka luo kontrastia mureiden merenelävien ja riisinuudelien kanssa.

Tämän vuoksi rapeat maapähkinät ovat erinomainen valinta. Niiden pähkinäinen ja suolainen maku sopii erinomaisesti ruokaan, samoin kuin tuore korianteri. Tämä Thaimaassa hyvin suosittu yrtti tuo mukanaan ihanan kukkaisen luonteen, ja sen sitruksiset vivahteet heijastuvat limettiviipaleissa. Niiden mehu piristää ruokaa ja antaa ruokalajin kaikkien makujen loistaa.

Kokeile Pad Thain tekemistä kanan kera

Tämä perinteinen thaimaalainen ruokalaji sopii täydellisesti tuunauksen ystäville, ja siitä nähdäänkin usein erilaisia versioita eri puolilla maailmaa. Voit esimerkiksi lisätä kanaa saadaksesi ruoasta surf and turf -version, jolloin ruoka saa myös enemmän umamin makua.

Jos haluat tehdä kotitekoisen katkarapu pad thain kanan kanssa, kypsennä kanafileitä muutama minuutti, poista ne pannulta ja jatka reseptin mukaan. Lisää kypsennetyt kanapalat uudelleen lopussa, jotta ne eivät kypsenny liikaa. Tässä katkarapu pad thaissa kanan kanssa yhdistyvät katkarapujen makeus ja kanan suolainen maku, kun taas muut ainesosat, kuten nuudelit, papuhedelmät ja maapähkinät, tuovat lisää makua ja rakennetta.

Jos pidät aasialaisvaikutteisista ruokalajeista, joissa on kanaa, tutustu muihinkin resepteihimme, kuten nuudeliwokkiin ja kananuudelikeittoon, ja saat uusia ideoita reseptirepertuaariisi.

Vinkkejä

Katkarapu pad thai vaatii tietenkin täydellisesti kypsennettyjä nuudeleita. Liottamalla riisinuudelit ennen niiden keittämistä poistetaan ylimääräinen tärkkelys, jolloin ne tarttuvat vähemmän kiinni toisiinsa. Liota nuudeleita vedessä noin 10 minuuttia. Kun keität nuudeleita hieman suolatussa vedessä, sekoita niitä varovasti, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Huuhtele ne sitten välittömästi kylmällä vedellä, jotta ne eivät enää jatka kypsymistä.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet