Päärynätorttu

Päärynätorttu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Makeat piirakat sopivat sekä arkeen että juhlapöytään. Tämä piirakka sisältää ihanan mehukkaita päärynöitä.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • 2 tuoretta päärynää
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tlk mascarponea (à 500 g)
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 sitruunan mehu
  • sokeria

Tee näin:

Tee näin:

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan kananmuna. Lisää taikinaan lopuksi mukaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina uuninkestävään piirakkavuokaan. Viipaloi päärynät ja lisää ne torttupohjan päälle. Mausta kardemummalla. Sekoita mascarponesta, keltuaisista ja mausteista massa ja levitä pohjan ja päärynöiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä ennen tarjoilua.