Päärynä-pinjansiemenpiirakka

Päärynä-pinjansiemenpiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Tämä mielenkiintoinen makea piirakka hyväilee makuhermojasi päärynän ja pinjansiemenien yhdistelmällä.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Täyte

Tarjoiluun

  • 2 dl Arla kuohukermaa

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Sekoita kattilassa pinjansiemenet, voi, sokeri, kerma, jauhot ja sitruunankuori. Anna seoksen kiehua koko ajan sekoittaen. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä viipaleet piirakkapohjan päälle ja kaada päälle täyte. Paista uunin keskiosassa 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile piirakka kermavaahdon kera.