Päärynä-pinjansiemenpiirakka

Päärynä-pinjansiemenpiirakka

Tämä mielenkiintoinen makea piirakka hyväilee makuhermojasi päärynän ja pinjansiemenien yhdistelmällä.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Sekoita kattilassa pinjansiemenet, voi, sokeri, kerma, jauhot ja sitruunankuori. Anna seoksen kiehua koko ajan sekoittaen. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä viipaleet piirakkapohjan päälle ja kaada päälle täyte. Paista uunin keskiosassa 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile piirakka kermavaahdon kera.
Valmis!

Ainekset

Vehnäjauhoa
2½ dl
125 g
Kananmunan keltuainen
1
Täyte
Päärynöitä
3- 4
Pinjansiemeniä
75 g
75 g
Hienosokeria
¾ dl
2 rkl
Vehnäjauhoa
1½ rkl
Sitruunan kuori
½
Tarjoiluun
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Toscapiirakka
60+ min
Toscapiirakka
(7)