Pese ja kuivaa omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenista 1 mm:n ohuita pyöreitä viipaleita. Pyöräytä omenat omenasiiderietikkaan, jotta ne eivät ala tummenemaan.
Sulata voi. Sudi omenoiden päälle voita molemmin puolin. Levitä omenat kolmelle uunipellille, joissa on leivinpaperit. Aseta uunipellit uunin ylä-, keski- ja alaosaan. Anna omenasipsien kypsyä uunissa noin 25 minuuttia.
Kun omenasipsit tulevat ulos uunista, ne ovat vielä pehmeitä. Anna niiden jäähtyä leivinpaperilla, jotta ne muuttuvat rapeiksi.
Ripottele rapeiden omenasipsien päälle suolaa ja herkuttele heti. Omenasipsit pehmenevät, jos niitä ei syödä heti.
Omenasipsit maistuvat välipalana, mutta ne sopivat myös salaatteihin tai alkupalan koristeeksi.