Omenapullat

Omenapullat

Nämä herkulliset omenapullat on leivottu ilman kananmunaa. Omenapullat on kananmunan sijaan voideltu Arla vanhanajan luomu täysmaidolla.
https://www.arla.fi/reseptit/omena-kanelipuustit/

Tee näin:

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  • Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, omenamarmeladi ja suola.
  • Alusta jauhot taikinaan vähitellen.
  • Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista.
  • Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia.
  • Pese ja kuori omenat. Raasta omenat raasteeksi.
  • Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi.
  • Levitä päälle sekä pehmeä voi että omenaraaste ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
  • Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla n. 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin että leikkauspinnat nousevat ylös.
  • Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä.
  • Voitele korvapuustit maidolla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla.
  • Voit paistaa omenapullat leivinpaperilla tai nostella omenapullat suoraan muffinssivuokiin ja paistaa ne niissä. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

2½ dl
Hiivaa
25 g
Omenahilloa
1 dl
Sokeria
½ dl
Jauhettua kardemumma
½ rkl
Suolaa
¾ tl
Vehnäjauhoja
n. 8 dl
75 g
Täyte
50 g
Sokeria
1 dl
Kanelia
1½ rkl
Hapanta omenoita
3
Pinnalle
Raesokeria tai
Mantelilastu
Lisää herkullisia ideoita
Omenakakku
60+ min
Omenakakku
(4)