Nekut

Nekut

Nekut ovat herkkusuiden perinteinen joulusuosikki, mutta sopivat ihanasti kaikenlaisiin herkutteluhetkiin.

Tee näin:

  • Sekoita kerma, siirappi ja sokeri paksupohjaisessa kasarissa. Keitä ilman kantta silloin tällöin sekoitellen 15-30 minuttia riippuen kasarin koosta (laakeapohjaisessa nekkuseos valmistuu nopeammin kuin pienempipohjaisessa). Voit testata, onko toffee valmista: tipauta muutama tippa nekkuseosta jääkylmään veteen ja muodosta sormilla pallo, jonka tulee pysyä hyvin koossa. Jos palloa ei synny, jatka keittämistä. Lisää valmiiseen nekkuseokseen pinjansiemenet tai mantelirouhe, korppujauho ja voi. Lado pöydälle vieriviereen pieniä karamellivuokia tai leivinpaperista tehtyjä suppiloita. Jaa pikkulusikalla nekkuseos niihin. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.
Valmis!

Ainekset

2 dl
Vaaleaa siirappia
2 dl
Sokeria
2 dl
Pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita karkeaksi rouhittuna
1 dl
Korppujauhoa
2 rkl
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita