Nektariini-suklaatäytekakku

Nektariini-suklaatäytekakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Herkullinen nektariini-suklaatäytekakku syntyy käden käänteessä reseptillämme.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Pohja

  • 100 g sulatettua Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • n. 3 dl (250 g) sokeria
  • vaniljatangon siemenet
  • 2 kananmunaa
  • n. 3¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 dl Arla Laktoositonta kevytmaitojuomaa (käytä 0.5 dl kakkulevyjen kostutukseen!)

Nektariinitäyte

Koristeluun

Tee näin:

Tee näin:

Kakkupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa sulatettu voi, sokeri ja vaniljansiemenet vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään. Sekoita jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakku uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Tarkista että kakku on myös keskeltä kypsä esim. cocktail-tikun avulla. Kun suklaakakku on jäähtynyt hetken aikaa, leikkaa se varovasti kolmeksi levyksi. Nektariinitäyte: Leikkaa nektariinit neljään osaan - jätä yksi nektariinin neljännes koristeeksi ja kuutioi loput pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, säästä n. 2 dl kermavaahtoa koristeeksi. Sekoita kermavaahtoon nektariinit ja suklaarouhe. Aseta yksi kakkukerroksista tarjoiluastialle, ja levitä pohjalle puolet nektariiniseoksesta. Lisää seuraava kerros ja levitä loput nektariiniseoksesta. Lisää päälle "kanneksi" viimeinen kakkukerros. Koristele täytekakku kermavaahdolla, nektariineilla ja raastetulla suklaalla. Vihje! Nektariinien sijaan voit käyttää myös aprikooseja, persikoita tai tuoretta ananasta.