Naudan ulkofile

Naudan ulkofile

Naudan ulkofile kermaisella kastikkeella on ihana herkkuruoka niihin vähän erityisempiin tilanteisiin. Tarjoile perunoiden, vihannesten ja marjahyytelön kera.
https://www.arla.fi/reseptit/naudan-ulkofiletta-ja-kermaista-kastiketta/

Tee näin:

  • Käytä liha molemmin puolin nopeasti voissa paistikasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä lihaan lihalämpömittari. <br><br> Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Lisää sipulit, porkkanat, laakerinlehti, pippurit, anjovikset, etikka ja 1 dl vettä kasariin. Laita kansi päälle ja paista lihaa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. <br><br> Käännä liha ympäri kasarissa. Lisää loppu vesi. Laita kansi päälle ja jatka kuumentamista, kunnes lämpömittari näyttää 75 astetta. Nosta paisti padasta ja kääri se folioon niin, että se pysyy kuumana. Siivilöi ja mittaa lihaliemi. <br><br> Kastike: Kaada lihaliemi kattilaan. Lisäksi sekoita lihaliemikuutio veteen niin, että saat yhteensä noin 5 dl nestettä. Lisää kerma. Sekoita jauhot pieneen määrään vettä ja lisää ne kattilaan. Keitä 3-5 minuuttia. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja anjovisten suolavedellä. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen, perunoiden, vihannesten ja marjahyytelön kera.
Valmis!

Ainekset

Naudanlihaa
1 kg
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
Sipuleita
2
Porkkanoita
2
Laakerinlehti
1
Maustepippureita
5
Kpl anjovisfileitä
4
Punaviinietikkaa
1 rkl
Vettä
2 dl
Kastike
Lihafondia + 1 lihaliemikuutio
5 dl
1 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Vettä
½ dl
Suolaa
Pippuria
Sardelli liemi