Naudan ulkofile

Naudan ulkofile

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Naudan ulkofile kermaisella kastikkeella on ihana herkkuruoka niihin vähän erityisempiin tilanteisiin. Tarjoile perunoiden, vihannesten ja marjahyytelön kera.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 kg naudanlihaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kpl maustepippureita
  • 4 kpl anjovisfileitä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 dl vettä

Kastike

  • 5 dl lihalientä + 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • suolaa
  • pippuria
  • anjovisten liemi

Tee näin:

Tee näin:

Käytä liha molemmin puolin nopeasti voissa paistikasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä lihaan lihalämpömittari.

Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Lisää sipulit, porkkanat, laakerinlehti, pippurit, anjovikset, etikka ja 1 dl vettä kasariin. Laita kansi päälle ja paista lihaa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.

Käännä liha ympäri kasarissa. Lisää loppu vesi. Laita kansi päälle ja jatka kuumentamista, kunnes lämpömittari näyttää 75 astetta. Nosta paisti padasta ja kääri se folioon niin, että se pysyy kuumana. Siivilöi ja mittaa lihaliemi.

Kastike: Kaada lihaliemi kattilaan. Lisäksi sekoita lihaliemikuutio veteen niin, että saat yhteensä noin 5 dl nestettä. Lisää kerma. Sekoita jauhot pieneen määrään vettä ja lisää ne kattilaan. Keitä 3-5 minuuttia. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja anjovisten suolavedellä. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen, perunoiden, vihannesten ja marjahyytelön kera.