Pikkuleipiä murotaikinasta

Pikkuleipiä murotaikinasta

Monia erilaisia pikkuleipiä murotaikinasta - niin nokkelaa! Perustaikina, josta voidaan leipoa erilaisia ja –makuisia pikkuleipiä. Leivo suosikkisi jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/murokekseja/

Tee näin:

Murotaikina
  • Vatkaa voi, vaniljasokeri ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää jauhot ja vatkaa alhaisella nopeudella, kunnes se on muuttunut murenevaksi taikinaksi. Purista taikina kädellä kulhoon. Laita taikina keittiötasolle ja leivo siitä erilaisia keksejä. Paista keksejä uunissa 175 asteessa, kunnes saavat hieman väriä, noin 8 - 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä tai vedä leivinpaperi työtasolle.
Hillopikkuleivät
  • Pyöritä pieniä palloja taikinasta ja aseta leivinpaperille uunipellille. Tee reikä jokaisen keksin keskelle etusormella. Lisää teelusikallinen vadelmahilloa tai punaista hilloa kuoppaan. Pidä vadelmahillo pehmeässä muovipullossa, jotta voit kopauttaa hillon ulos ilman sotkua.
Brysselin keksit
  • Kauli taikina kahdeksi pitkäksi tangoksi, n. 4 cm halkaisijaltaan. Pyöritä tangot kidesokerissa tai fariinisokerissa. Jos ensin värjäät sokerin punaisella elintarvikevärillä saat kekseihin vaaleanpunaisen raidan ympärille. Anna tankojen olla jääkaapissa noin 2 tuntia. Leikkaa rullat ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne leivinpaperille uunipellille.
Suomitikut
  • Kauli taikinasta sormenpaksuisia pötköjä. Aseta ne lähelle toisiaan. Voitele munanvalkuaisella ja ripottele päälle mantelirouhetta ja raesokeria. Leikkaa pötköt 4 cm pitkiksi tikuiksi ja siirrä ne leivinpaperille uunipellille.
Mantelikeksi
  • Kauli taikina 2-3 mm ohueksi. Käytä lasia tai mittaa, n. 6 cm halkaisijaltaan, jotta saat keksit muotoiltua taikinasta. Taita ne puoliksi, jos lisäät pienen nokareen hilloa ennen taittoa, saat kekseistä vielä maukkaampia. Aseta keksit leivinpaperille uunipellille. Voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle hienonnettuja manteleita ja raesokeria.
Valmis!

Ainekset

200 g
Vaniljasokeria
1 tl
Hienosokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
4½ dl
Lisää herkullisia ideoita