Metsästäjänleipä

Metsästäjänleipä

Tämä makoisa metsästäjänleivän resepti oli voittoisa Arla Keittiön reseptikilpailussa vuoden 2012 syksyllä. Voittoisan reseptin taiteili Una Virroilta.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Metsästäjänleipä

Tämä makoisa metsästäjänleivän resepti oli voittoisa Arla Keittiön reseptikilpailussa vuoden 2012 syksyllä. Voittoisan reseptin taiteili Una Virroilta.

Annoslukumäärä
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 4 viipaletta naudan- tai hirvenpaistia (tai jauhelihapihvejä)
  • Arla Meijerivoita
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Sienimuhennos

  • 5 dl tuoreita kantarelleja
  • 1 sipuli
  • dl Arla Lempi ruokakermaa 22 %
  • loraus jaloviinaa
  • 1 dl Arla Emmental juustoa raasteena
  • suolaa
  • maissijauhoja suurustamiseen )
  • persiljaa

Ohjeet

Anna lihan olla huoneenlämmössä hyvän aikaa ennen paistoa. Leikkaa paistista viipaleita ja nuiji niitä tarvittaessa. Paista puhdistetut sienet pannulla, lisää hienonnettu sipuli ja paista hetki. Kaada kerma sekaan. Mausta kastike lorauksella jaloviinaa. Lisää juustoraaste. Suurusta kastike maissijauhoilla tarvittaessa. Kastike saa olla melko paksua. Tarkista maku. Laita uunin ylävastukset kuumenemaan täydelle teholle. Paista pihvit pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Laita paistetut pihvit pellille leivinpaperin päälle. Lisää päälle sienikastiketta ja gratinoi uunin yläosassa noin 8 minuuttia, kunnes kastike saa hieman väriä. Paahda leivät leivänpaahtimessa tai pannulla. Nosta gratinoitu pihvi leivälle ja viimeistele persiljasilpulla. Tarjoa lisänä salaattia.

Suositellut tuotteet