Merimiespihvi

Merimiespihvi

Merimiespihvi on monen suosikkiruoka lapsuudesta. Merimiespihvi valmistuu hyvin yksinkertaisista aineksista: lihasta, perunasta ja sipulista.

Tee näin:

  • Leikkaa naudanpaistista ohuita viipaleita ja nuiji niitä hieman. Viipaloi sipulit. Ruskista lihat ja sipulit pannulla voissa sekä mausta suolalla, pippurilla ja jauhetulla paprikalla. Kuori ja viipaloi perunat ja porkkana. Lado lihat, sipulit ja peruna- sekä porkkanaviipaleet kerroksittain. Lisää myös hieman suolaa, pippuria ja paprikajauhetta kerroksiin. Kaada päälle olutta ja lihalientä sekä asettele voikuutiot padan päälle. Hauduta pataa 200-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Naudanpaistia
400 g
Sipuleita
2
1 rkl
Perunoita
7
Porkkana
1
Olutta
2 dl
Lihalientä
2 dl
Suolaa
Mustapippuria
Jauhettua paprika
25 g