Merilevä-sienipiirakka - Reseptit - Arla
Merilevä-sienipiirakka

Merilevä-sienipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Maukas merilevä tuo uutta makua perinteiseen sienipiirakkaan. Tarjoile piirakka raikkaan tomaattisalaatin kera!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 4 annosta

Taikina

Täyte

  • 1½ dl leikattua, kuivattua merilevää
  • 1 l vettä
  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl Arla Lempi Kermaviiliä 15% Kermaviili 15 % laktoositon
  • 3 puserrettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl suolaa
  • pippuria myllystä
  • 125 g sieniä viipaleina (esim. siitakesieniä ja portobelloja)
  • 75 g Arla Emmental juustoa raasteena

Tomaattisalaatti

  • 400 g tomaatteja viipaleina
  • 1 pieni, hienonnettu keltasipuli
  • 50 g kivettömiä mustia oliiveja

Koristeluun

  • tuoretta basilikaa

Tee näin:

Tee näin:

Taikina: Nypi jauhot voin joukkoon. Lisää suola ja vesi. Kokoa nopeasti taikina ja painele se piirakkavuokaan (n. 22 cm halkaisijaltaan). Peitä kannella ja säilytä kylmässä vähintään 1 tunti. Esipaista pohja 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Täyte: Liota merilevää vedessä noin 20 minuuttia. Valuta ja ryöppää merilevää noin 5 minuuttia. Anna levän valua siivilässä. Vatkaa kananmunat, kermaviili, valkosipuli, rosmariini, suola ja pippuri yhteen. Lisää merilevä ja sienet ja kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Ota se pois kun noin ½ tuntia on mennyt ja ripottele pinnalle juustoa. Paista piirakkaa jäljellä olevan ajan verran – että juusto saa kultaisen värin. Anna piirakan seistä noin 10 minuuttia, ja tarjoile se basilikalla höystetyn tomaattisalaatin kera.