Meksikolainen juusto-jauhelihahöystö

Meksikolainen juusto-jauhelihahöystö

Meksikolainen juusto-jauhelihahöystö saa potkua chilistä ja pehmeyttä tuorejuustosta.
https://www.arla.fi/reseptit/meksikolainen-juusto-jauhelihahoysto/

Tee näin:

  • Halkaise pestyt chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Kuumenna voi ja chilisilppu isossa paistinpannussa, anna kiehahtaa, lisää jauheliha ja paista se rouheaksi muruksi. Mausta. Lisää valutetut maissinjyvät ja kikherneet, tuorejuusto, tacomauste ja 1 dl vettä. Hauduta 5–10 minuuttia, lisää vettä tarvittaessa. Mausta tummalla suklaalla ja silppua oregano joukkoon. Tarjoa höystö nachojen kanssa naposteltuna, tortillaan kääräistynä tai riisin kera. Avokadotahna: Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra hedelmäliha kuorista ja murskaa se haarukalla. Sekoita juusto joukkoon. Tarjoa meksikolaisen juusto-jauhelihahöystön kanssa.
Valmis!

Ainekset

Vihreä ja punainen chili
1
1 rkl
Jauhelihaa
500 g
Suolaa
Paprikamaustetta
Säilykemaissia (300 g)
1 prk
Prk kikherne säilykkeenä (380 g)
1
Mustapippuri -tuorejuustoa
200 g
1-2 tl tacomaustetta
Vettä
1½ dl
Palaa tummaa suklaa
2
Ruukku oregano
1
Tarjoiluun
Nachoja, tortilloja tai riisi
Avokadotahna
Kypsää avokado
2
Rkl maustamatonta tuorejuustoa
4
Tacomaustetta
1 tl