Mehevä banaanileipä

Mehevä banaanileipä

60+ min
Herkullinen banaanileipä sopii niin brunssille, välipalaksi kuin kahvipöytäänkin. Viimeistele banaanileipä kookoshiutaleilla maustetulla kermavaahdolla!
https://www.arla.fi/reseptit/meheva-banaanileipa/

Tee näin:

  • Aloita banaanileipä kuumentamalla uuni 175 asteeseen. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  • Voitele vuoka n. yhdellä ruokalusikallisella voita ja korppujauhota leipävuoka. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä. Soseuta banaanit haarukalla.
  • Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli.
  • Vatkaa sokeri ja pehmeä voi tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon jauhot.
  • Vatkaa taikinaan 1 dl vispikermaa (loppu vaahdotetaan tarjoilua varten) ja banaanit. Lisää pähkinät (säästä hieman tarjoiluun) ja sekoita ne taikinan joukkoon.
  • Kaada banaanileipätaikina vuokaan. Paista banaanileipä uunin keskitasolla 60 minuuttia tai kunnes banaanileipä on kypsää. Kokeile kypsyys puutikulla – kypsästä banaanileivästä ei tartu tikkuun taikinaa.
  • Vaahdota loppu vispikermasta sokerin kanssa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet. Tarjoile banaanileipä vaahdotetun kerman kanssa.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
160 g
Korppujauhoa
1 rkl
Pähkinäsekoitusta
100 g
(n. 200 g ) banaaneja
2
Vehnäjauhoja
3 dl
Grahamjauhoja
1 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Suolaa
1 tl
Kanelia
¼ tl
Fariinisokeria
2½ dl
Kananmunia
2
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kookoshiutale
1 dl
Lisää herkullisia ideoita