Mehevä banaanileipä

Mehevä banaanileipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

60+ min

Herkullinen banaanileipä sopii niin brunssille, välipalaksi kuin kahvipöytäänkin. Kookoshiutaleilla maustettu hapatettu kermavaahto viimeistelee mehevän kakun.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Ainekset

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota voi ajoissa pehmenemään. Voitele ja korppujauhota leipävuoka. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli. Vatkaa sokeri ja pehmeä voi tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon jauhot. Vatkaa taikinaan 1 dl hapatettua kermaa (loppu vaahdotetaan tarjoilua varten) ja banaanit ja vatkaa. Lisää pähkinät (säästä hieman tarjoiluun) ja sekoita ne taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Kokeile kakun kypsyys puutikulla – kypsästä kakusta ei tartu tikkuun taikinaa. Vaahdota loppu hapatetusta kermasta sokerin kanssa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja tarjoa leivän kanssa.