Mausteinen lihapata

Mausteinen lihapata

Mausteinen lihapata on helppo valmistaa ja maistuu aina, varsinkin viileinä iltoina.
https://www.arla.fi/reseptit/mausteinen-lihapata/

Tee näin:

  • Kuutioi liha. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista lihapalat. Siirrä ne pataan. Lisää mausteet. Kaada päälle viini, fondi ja soija. Kuumenna kiehuvaksi. Pese appelsiini hyvin ja ota kuorimaveitsellä ohuelti kuoren keltaista osaa. Lisää se pataan. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää pataan samalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää kerma ja keitä hiljalleen kannen alla jonkin aikaa. Tarkista maku. Tarjoa esim. perunalumen ja keitettyjen kasvisten kanssa.
Valmis!

Ainekset

Luutonta naudanlihaa, esim. paahto- tai sisäpaistia
600 g
2 rkl
Kanelia
1 tl
Laakerinlehteä
3
Neilikkaa
¼ tl
Rouhittua mustapippuria
½ tl
Punaviiniä
2 dl
Vasikkafondia
1 rkl
Kiinalaista soijakastiketta
1 rkl
Appelsiinin kuori
½
Vehnäjauhoa
1 rkl
Vettä
½ dl
2 dl