Mausteinen lihapata

Mausteinen lihapata

Mausteinen lihapata on helppo valmistaa ja maistuu aina, varsinkin viileinä iltoina.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Mausteinen lihapata

Mausteinen lihapata on helppo valmistaa ja maistuu aina, varsinkin viileinä iltoina.

Annoslukumäärä
  • 600 g luutonta naudanlihaa, esim. paahto- tai sisäpaistia
  • 2 rkl Arla normaalisuolaista Meijerivoita
  • 1 tl kanelia
  • 3 laakerinlehteä
  • ¼ tl mausteneilikkaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 rkl vasikanfondia
  • 1 rkl kiinalaista soijakastiketta
  • ½ appelsiinin kuori
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • 2 dl Arla kuohukermaa

Ohjeet

Kuutioi liha. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista lihapalat. Siirrä ne pataan. Lisää mausteet. Kaada päälle viini, fondi ja soija. Kuumenna kiehuvaksi. Pese appelsiini hyvin ja ota kuorimaveitsellä ohuelti kuoren keltaista osaa. Lisää se pataan. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää pataan samalla sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää kerma ja keitä hiljalleen kannen alla jonkin aikaa. Tarkista maku. Tarjoa esim. perunalumen ja keitettyjen kasvisten kanssa.

Suositellut tuotteet