
Marjaisa rahkapiirakka
Marjaisa rahkapiirakka maistuu herkulliselta tilanteessa kuin tilanteessa.
Ainekset
Annokset
Pohja
- 1 pkt valmista kauramurotaikinaa, 400 g
Täyte
-
250 g Arla Lempi maitorahkaa
- 250 g pakastemarjasekoitusta soseutettuna
-
1 dl Arla kuohukermaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Tarjoiluun
-
2 dl Arla kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Tee näin:
Tee näin:
Ota kauramurotaikina pakastimesta sulamaan pakkauksen ohjeen mukaisesti ennen piiraan leipomista. Kauli kohmeinen taikina halkaisijaltaan 26-28 cm piirasvuokaan sopivaksi. Kääri taikinalevy kevyesti kaulimen ympärille ja nosta vuoan päälle. Painele taikina vuokaan ja viimeistele reuna. Valmista täyte. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää sokeria, jos haluat. Kaada täyte vuokaan. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa jäähtyneenä vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.