Mururahkapiirakka

Mururahkapiirakka

45 minuuttia
Mururahkapiirakka on ihanan mehevä herkku joko jälkiruoaksi tai tarjottavaksi juhliin. Tarjoile mururahkapiirakka marjojen tai vaniljakastikkeen kera.
https://www.arla.fi/reseptit/mururahkapiirakka/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan mururahkapiirakka laittamalla uuni lämpenemään 200°C asteeseen.
  • Sekoita kaikki murutaikinan kuiva-aineet keskenään kulhossa ja lisää voi kulhoon. Sekoita taikina murumaiseksi.
  • Sekoita kaikki rahkatäytteen ainesosat keskenään, sokerin voi jättää pois, jos ei pidä makeasta.
  • Jaa puolet murutaikinasta syvälle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, noin 20x30 cm.
  • Levitä rahkatäyte murutaikinan päälle ja levitä loppu murutaikina rahkatäytteen päälle.
  • Paista mururahkapiirakka uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  • Ota valmis mururahkapiirakka uunista, leikkaa neliöiksi ja tarjoile vaniljakastikkeen tai marjojen kanssa tai ihan sellaisenaan.
Valmis!

Ainekset

Murutaikina
125 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Hienosokeria
1¼ dl
Vaniljasokeria
1 rkl
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Rahkatäyte
Kananmuna
1
250 g
Hienosokeria (valinnainen)
noin 1 dl