Mururahkapiirakka

Mururahkapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

45 minuuttia

Mururahkapiirakka on ihanan mehevä herkku joko jälkiruoaksi tai tarjottavaksi juhliin. Tarjoile mururahkapiirakka marjojen tai vaniljakastikkeen kera.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Murutaikina

  • 125 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1¼ dl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Rahkatäyte

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan mururahkapiirakka laittamalla uuni lämpenemään 200°C asteeseen. Sekoita kaikki murutaikinan kuiva-aineet keskenään kulhossa ja lisää voi kulhoon. Sekoita taikina murumaiseksi.

2. Sekoita kaikki rahkatäytteen ainesosat keskenään, sokerin voi jättää pois, jos ei pidä makeasta. Jaa puolet murutaikinasta syvälle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, noin 20x30 cm.
3. Levitä rahkatäyte murutaikinan päälle ja levitä loppu murutaikina rahkatäytteen päälle. Paista mururahkapiirakka uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
4. Ota valmis mururahkapiirakka uunista, leikkaa neliöiksi ja tarjoile vaniljakastikkeen tai marjojen kanssa tai ihan sellaisenaan.

Lisää herkullisia ideoita