Marengit

Marengit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

60+ min

Klassiset marengit sopivat syötäviksi sellaisinaan, lisukkeiksi muihin herkkuihin tai koristeeksi kakkuihin. Tällä reseptillä marengit onnistuvat varmasti!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 40 kpl

  • 2 dl kidesokeria
  • 4 kananmunan valkuaista
  • ½ tl 12% etikkaa

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita marengit ja lämmittämällä uuni 100 asteeseen.
2. Erottele huolellisesti kananmunan valkuaiset keltuaisista. Ole tarkkana, ettei keltuaista joudu ollenkaan valkuaisten joukkoon.
3. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa vaahdoksi. Vatkaamiseen sopivat parhaiten teräksiset kulhot.
4. Lisää valkuaisvaahdon sekaan sokeri ja etikka. Vatkaa marenkitaikina kiinteäksi ja kiiltä-väksi vaahdoksi.
5. Pursota tai lusikoi marengit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taikinasta tulee noin 40 pientä marenkia.
6. Paista marengit uunin alaosassa noin 45 min. Sammuta uuni ja jätä marengit vielä vähintään tunniksi uuniin kuivumaan.
7. Marengit sopivat tarjottavaksi sellaisinaan. Voit myös käyttää niitä koristeina kakkuihin tai osana jälkiruokia.

Lisää herkullisia ideoita