Mansikkatorttu

Mansikkatorttu

Tämä kesäinen mansikkatorttu on supernopea valmistaa ja maistuu aivan ihanalle. Koristele mansikkatorttu tuoreilla mansikoilla.
https://www.arla.fi/reseptit/mansikkatorttu/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan mansikkatorttu valmistamalla kakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175°C asteeseen.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita keskenään jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe, ja sekoita taikinaan.
  • Kaada seos halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
  • Annan kakun jäähtyä vuoassa.
  • Pese ja puhdista mansikat. Leikkaa puolet niistä viipaleiksi ja sekoita sokerin kanssa kulhossa. Anna seistä noin 30 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Sekoita muutaman kerran tuona aikana.
  • Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi.
  • Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi.
  • Sekoita puolet sokeroiduista mansikoista ja 2 dl kermavaahtoa ja levitä ensimmäisen kakkukerroksen väliin. Toista sama toisen kerroksen kanssa.
  • Nosta päällimmäiseksi kolmas kakkukerros.
  • Peitä mansikkatorttu lopulla kermavaahdolla ja koristele mansikoilla.
Valmis!

Ainekset

Kananmunia
4
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Mansikoita
1½ l
Sokeria
½ dl
5 dl
Lisää herkullisia ideoita
Paras mansikkakakku
25 minuuttia
Paras mansikkakakku
(8)