Mac & Cheese pekonipasta

Mac & Cheese pekonipasta

Amerikan herkku saa mehevyyttä pekonista ja herkullisesta juustoraasteesta.
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Mac & Cheese pekonipasta

Amerikan herkku saa mehevyyttä pekonista ja herkullisesta juustoraasteesta.

Reseptistä valmistuu 20 annosta

Ainekset

  • 1 kg pastaa makaroni/penne/fusilli
  • 500 g pekonia

Kastike

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä napakaksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Sulata voi laakeassa paksupohjaisessa kattilassa ja vatkaa vehnäjauhot sekaan. Kypsennä jauhoja pari minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Aloita lisäämään maitoa vähitellen sitä mukaan kun kastike saostuu ja kuumenee. Sekoita jatkuvasti ja varo ettei kastike pala pohjaan. Lisää valkosipulimurska ja mausteet ja keitä kastiketta hiljalleen n. 10 minuuttia. Kastikkeen valmistuessa paista pilkottu pekoni rapeaksi. Sekoita nyt uunivuoassa keskenään pasta, pekoni, juustoraaste (jätä 200 g kuorruttamiseen) ja kuuma kastike. Ripottele loput juustot pinnalle ja paista uunissa vielä 20 minuuttia kunnes pinta on kauniin gratinoitunut. Tarjoa raikkaan yrttisalaatin kanssa! Vinkki: Voit korvata pekonin millä tahansa kypsällä lihalla, kalalla tai kasviksilla makusi mukaan. Perusohjeeseen voit myös lisätä yrttejä, tomaattia ja mausteita ja tehdä ohjeesta oman versiosi.

Suositellut tuotteet