Mac & Cheese pekonipasta

Mac & Cheese pekonipasta

Amerikan herkku saa mehevyyttä pekonista ja herkullisesta juustoraasteesta.
https://www.arla.fi/reseptit/mac--cheese-pekonipasta/

Tee näin:

Mac & Cheese pekonipasta
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Aloita Mac & Cheese pekonipasta keittämällä ensin pasta hyvin suolatussa vedessä napakaksi. Huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen ei jatku.
  • Sulata voi laakeassa paksupohjaisessa kattilassa ja vatkaa vehnäjauhot sekaan. Kypsennä jauhoja pari minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
  • Aloita lisäämään maitoa vähitellen sitä mukaan kun kastike saostuu ja kuumenee. Sekoita jatkuvasti ja varo ettei kastike pala pohjaan.
  • Lisää valkosipulimurska ja mausteet ja keitä kastiketta hiljalleen n. 10 minuuttia.
  • Kastikkeen valmistuessa paista pilkottu pekoni rapeaksi.
  • Sekoita nyt uunivuoassa keskenään pasta, pekoni, juustoraaste (jätä 200 g kuorruttamiseen) ja kuuma kastike.
  • Ripottele loput juustot pinnalle ja paista uunissa vielä 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin gratinoitunut.
  • Tarjoa Mac & Cheese pekonipasta raikkaan yrttisalaatin kanssa!
Valmis!
Vinkki

Voit korvata pekonin millä tahansa kypsällä lihalla, kalalla tai kasviksilla makusi mukaan. Perusohjeeseen voit myös lisätä yrttejä, tomaattia ja mausteita ja tehdä ohjeesta oman versiosi.

Ainekset

Mac & Cheese pekonipasta
Pastaa (makaroni/penne/fusilli)
1 kg
Pekonia
500 g
Juustokastike
2 pkt
400 g
Vehnäjauhoja
250 g
2½ l
Valkosipulia
50 g
Suolaa
50 g
Jauhettua fenkoli
10 g
Mustapippuria