Ihanan pehmeä, itsetehty maapähkinävoi maistuu mainiosti esimerkiksi paahtoleivän päällä.
Tee näin:
Paahda maapähkinöitä 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Sulata voi. Ota pähkinät pois uunista ja jäähdytä hyvin. Kuori pähkinät esimerkiksi hieromalla niitä käsiesi välissä. Laita puolet pähkinöistä tehosekoittimeen voin ja rypsiöljyn kanssa. Sekoita hetki ja lisää loput pähkinöistä sekä vesi. Anna tehosekoittimen pyörittää seosta muutama minuutti sitä välillä lusikalla sekoittaen kunnes maapähkinävoista tulee tasaista. Lisää lopuksi ripaus suolaa. Säilytä maapähkinävoita jääkaapissa.
Vinkki! Voit tuunata maapähkinävoita pienellä määrällä hunajaa ja kaakaojauhetta!
Valmis!
Vinkki
Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.