Lohivuoka

Lohivuoka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Lohivuoka on klassinen tarjottava nyyttikesteillä - ja helposti valmistettava. Käytä suolattua tai graavattua lohta. Tarjoile lohivuoka mielellään voisulan kera.

Ainekset

Annokset
  • 300 g graavilohta
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 keltasipulia
  • 800 g keitettyjä kylmiä perunoita
  • ½ dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • ½ tl suolaa
  • 1 ripaus valkopippuria

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Paista sipulit voissa pannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä ja kiiltäviä. Viipaloi perunat. Lisää vuorotellen kerros perunoita, lohta, sipulia ja tilliä voideltuun vuokaan. Lopeta perunoilla. Vatkaa yhteen munat, maito, suola ja pippuri ja kaada se perunoiden päälle. Aseta vuoka uunin alaosaan ja anna paistua noin 30 minuuttia. Lohivuoka on valmis, kun se on saanut mukavan kullanruskean värin pintaansa. Tarjoiluehdotus: Tarjoile voin ja sitruunalohkon kera.