Lihakeitto

Lihakeitto

Perinteinen lihakeitto maistuu parhaimmalta luomumaidon ja ruisleivän kera!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Lihakeitto

Perinteinen lihakeitto maistuu parhaimmalta luomumaidon ja ruisleivän kera!

Annoslukumäärä
  • 500 g naudan keittolihaa
  • 1½ l vettä
  • n. 5 perunaa
  • 1 sipuli
  • 10 kpl maustepippureita
  • 2 tl suolaa
  • 200 g keittojuureksia
  • nippu persiljaa

Tarjoiluun

  • Arla Luomu Kevytmaitoa
  • Luomu Arla Ingmariinia
  • ruisleipää

Ohjeet

Huuhdo liha juoksevan veden alla. Laita kattilaan ja kaada päälle n. 1,5 litraa vettä. Anna veden kiehua hetken ja kuori sitten pinnalle syntynyt vaahto pois. Pilko sipuli. Lisää kattilaan suola, maustepippurit sekä sipuli. Kun liha on kypsää (tässä menee noin pari tuntia), ota se pois kiehuvasta vedestä. Irrota liha luista ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuori ja palastele perunat sekä silppua persilja. Lisää kattilaan perunat. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Lisää sitten lihan palaset, keittojuurekset ja persilja. Anna kiehua vielä n. 10 – 15 minuuttia. Lisää keittoon tarvittaessa suolaa. Ripottele keiton pinnalle vielä persiljaa ja nauti keitto maidon ja ruisleivän kera!

Vinkit

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut –blogin Henna.