Lempeän tulinen nachopelti

Lempeän tulinen nachopelti

Lempeän tulinen nachopelti, joka kokoaa porukan samaan pöytään. Rapeat nachot, tacomaustettu kana tai Härkäpapumuru ja reilu Arla Verraton cheddar-mozzarella. Päälle avokado, mieto chili, salsa, korianteri ja lusikallinen Arla Lempi Creme fraiche mango-chiliä. Nopea nachot uunissa -ohje, joka taipuu helposti kasvisversioksi. Kokeile helppoa reseptiä!

Ainekset

Nachoja
300 g
Oliiviöljyä
1 rkl
Kanan jauhelihaa tai 250 g Härkäpapumurua
400 g
Tacomaustetta
1 pkt
150 g

Päälle

Avokadoa
2
Mietoa chiliä
1- 2
Korianteria
Salsaa
2 dl
Arla® Lempi Texmex creme fraiche mango-chili 200g laktoositon
200 g

Tee näin:

Lempeän tulinen nachopelti

  • Kuumenna uuni 200 °C:seen.
  • Levitä nachot uunipellille tai -pannuun.
  • Paista jauheliha tai härkäpapumuru öljyssä. Mausta tacomausteella.
  • Ripottele nachojen päälle yhdessä juustoraasteen kanssa. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes juustoraaste on saanut kauniin värin.
  • Halkaise avokadot ja leikkaa hedelmäliha kuutioksi.
  • Leikkaa chilit siivuiksi.
  • Levitä nachopellin päälle avokadokuutiot, chilisiivut salsaa, mango-chili creme fraichea ja korianteria.
Valmis!

Esipaista nachot 2–3 minuuttia uunissa ennen täytteitä. Tämä auttaa pitämään pohjan rapeana, vaikka päälle tulee salsaa ja creme fraichea.

Levitä juustoraaste mahdollisimman tasaisesti ja jätä pieni rako reunoihin. Kiertoilmalla paistaessa lyhennä aikaa 1–2 minuuttia, jotta juusto sulaa tasaisesti eikä ruskistu liikaa.

Kylmät täytteet ((avokado, salsa, creme fraiche) kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua. Viimeistele limetillä ja tuoreella korianterilla hapokkuuden ja raikkauden lisäämiseksi.

Lempeän tulinen nachopelti Q&A

Kuinka voin korvata jauhelihan?

Jauhelihan voi korvata täysin kasvisvaihtoehdolla? Härkäpapumuru toimii hyvin, mutta myös paistettu mustapapu-maissi -seos tacomausteella on toimiva ja proteiinipitoinen vaihtoehto. Huolehdi, että seos on kuivahtanut pannulla, jotta nachot pysyvät rapeina.

Kuinka juustosta saa venyvää ilman että siitä tulee liian rasvaista??

Käytä juustoraasteen ohut kerros ja paista lyhyesti kuumassa (noin 200 °C, 8–10 min). Cheddar-mozzarella -seos venyy kauniisti, ja ohuempi kerros ehkäisee rasvan irtoamista pellille.

https://www.arla.fi/reseptit/lempean-tulinen-nachopelti/