Leipäkranssi

Leipäkranssi

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Tämä maukas leipäkranssi valmistuu tuossa tuokiossa. Kuninkaallinen aamiainen voi alkaa, sillä tämä leipäkranssi kruunaa varmasti aamiaispöydän.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 5 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 10½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Arla Ingmariinia sulatettuna (n. 100 g)

Täyte

  • 3 dl Arla Emmental juustoa raasteena
  • 15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 3 rkl oreganoa

Voiteluun ja pinnalle

Tee näin:

Tee näin:

1. Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva.
2. Lisää suola, hunaja ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot sekä sulatettu, jäähtynyt rasva. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
3. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi eli 30-45 minuuttia.

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.

4. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja jaa kahteen osaan.
5. Peitä toinen pala leivinliinalla ja kauli toinen pala noin sentin paksuiseksi suorakaiteeksi.
6. Levitä levylle puolet juustoraasteesta, hienonnetuista aurinkotomaateista ja oreganosta.
7. Kääri levy rullaksi ja väännä rulla kranssiksi, sauma alaspäin ja nypi päät tiukasti yhteen.
8. Nosta kranssi leivinpaperille pellille ja peitä leivinliinalla. Anna kohota noin 20 minuuttia.
9. Voitele maidolla ja vedä pintaan terävällä veitsellä viiltoja. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
10. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Valmista toinen leipä samalla tavalla. Jäähdytä leivät liinan alla.

Vinkki

Leipä on kypsä, kun se kumahtaa ontosti pohjaa kopautettaessa.