Lämpimät tonnikalaleivät

Lämpimät tonnikalaleivät

Arvioi

(7)

Lämpimät tonnikalaleivät on herkullinen välipala ja auttaa jaksamaan.

Ainekset

Annokset
  • 1 purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Arla Ingmariinia
  • 2 tlk tonnikalaa maustekastikkeessa, à 200 g
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 3 dl Arla Edam -juustoa, 150 g raasteena
  • 1 kananmuna
  • 6 isoa paahtoleipäviipaleita
  • 4 tomaattia
  • 1 tl sitruunapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Pese purjo ja viipaloi vaalea osa. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sipulit, älä ruskista. Ota pannu levyltä ja sekoita sipulien joukkoon tonnikala, sitruunapippuri ja pizzaraaste. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää. Sekoita täytteeseen haarukalla vatkattu muna. Asettele paahtoleivät leivinpaperille pellille. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele leiville. Sirota päälle sitruunapippuria. Levitä täyte leiville. Gratinoi uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. VINKKI Leipiin sopivat esim. tomaatti-, curry- tai tillikastikkeeseen säilötty tonnikala.