Lammaslihapullat ja Ragu-kastike

Lammaslihapullat ja Ragu-kastike

Lammaslihapullat ja Ragu-kastike saavat seesaminsiemenistä pähkinäisen maun. Tattari tekee näistä maukkaista lammaslihapullista gluteenittomia.

Tee näin:

  • Sekoita tattarihiutaleet ja maito kulhossa ja anna turvota noin 5 minuuttia. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa paistinpannussa. Lisää kananmuna, suola, kaneli, inkivääri, seesaminsiemenet ja jauheliha maito-viljaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 20 lihapullaa ja paista niitä voissa noin 10 minuuttia. <br><br> Huuhtele linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja freesaa voissa. Lisää linssit ja tomaattimurska. Laimenna vedellä ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat valmiita. Lisää crème fraîche, chilijauhe, suola ja pippuri. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeiden mukaan. <br><br> Tarjoile lampaanlihapullat Ragu-kastikkeen ja couscousin kanssa. Koristele halutessasi persiljalla.
Valmis!

Ainekset

Lampaan jauhelihaa
400 g
Tattarihiutaleita
½ dl
1½ dl
Seesaminsiemeniä
½ dl
Kananmuna
1
Suolaa
1 tl
Kanelia
1 tl
1 tl
2 rkl
Ragu-kastike
Punaisia linssejä
1 dl
Sipuli
1
1 rkl
Tomaattimurskaa
400 g
Vettä
2 dl
1 dl
Chilijauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 ripaus
Couscousia
2 dl
Tuoretta persiljaa koristeeksi