Lammasta riisin ja papujen kera

Lammasta riisin ja papujen kera

Tätä mausteista, persialaistyylistä lammas-riisipataa maustaa kaneli!
https://www.arla.fi/reseptit/lammasta-riisin-ja-papujen-kera/

Tee näin:

  • Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha pannulla öljyssä. Lisää pilkotut tomaatit, tomaattipyre, suola ja mausteet. Paloittele pavut ja käytä ne pikaisesti kuumalla pannulla, mutta älä ruskista niitä. Keitä vettä ja suolaa isossa kattilassa. Huuhtele riisi ja kaada se kiehuvaan eteen. Kypsennä 5-8 minuuttia ja kaada sitten riisi siivilään. Kuori ja viipaloi perunat. Kaada 2 rkl voita Teflon-pannun tai kattilan pohjalle. Peitä pohja perunaviipaleilla ja kaada päälle 1 dl vettä. Yhdistä valutettu riisi ja lihasekoitus, lisää se perunaviipaleiden päälle, ja tiputtele päälle vielä hieman öljyä. Tee pieniä "koloja" riisisekoitukseen esimerkiksi lusikalla. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Sekoita pavut mukaan kypsennysajan loppupuolella. Vinkki! Voit käyttää lampaan jauhelihan sijaan myös naudan jauhelihaa.
Valmis!

Ainekset

Lampaan jauhelihaa
400 g
Sipuli
1
Öljyä
2 rkl
Tomaattimurskaa (n. 400 g)
1 prk
Tomaattipyreetä
2 rkl
Suolaa
1 tl
Grillimaustetta
1 tl
Currya
½ tl
Kanelia
1 tl
Vihreitä papuja
200 g
Basmatiriisiä
4 dl
Vettä
1½ l
Suolaa
1 rkl
Öljyä
3 rkl