Lammasta ja limeaiolia

Lammasta ja limeaiolia

Arvioi

(0)

Mehevä karitsa maistuu ihanalta tarjoiltuna kotitekoisen, virkistävän limeaiolin ja tuoreiden yrttien kera. Lisukkeeksi sopii vaikkapa kermaperunat.

Ainekset

Annokset

Limeaioli

  • 1 kananmunan keltuainen
  • ½ tl dijonsinappia
  • ½ tl hunajaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ limen raastettua kuorta ja mehu
  • ½ dl hienonnettua tuoretta yrttisekoitusta
  • 1 tl suolahiutaleita

Tee näin:

Tee näin:

Suolaa ja pippuroi liha. Paista kauttaaltaan voissa pannulla 8-10 minuuttia. Nosta liha leikkuulaudalle ja anna levätä 5 minuuttia. Sekoita munankeltuainen, sinappi ja hunaja kulhossa. Vatkaa joukkoon rypsiöljy hienona virtana. Mausta valkosipulilla, limen kuoriraasteella ja mehulla sekä hienonnetuilla yrteillä. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja aseta lautaselle. Tihuta aiolia ja ripottele päälle suolahiutaleita. Tarjoile salaatin ja leivän kera.