Lammasta ja limeaiolia

Lammasta ja limeaiolia

Mehevä karitsa maistuu ihanalta tarjoiltuna kotitekoisen, virkistävän limeaiolin ja tuoreiden yrttien kera. Lisukkeeksi sopii vaikkapa kermaperunat.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Lammasta ja limeaiolia

Mehevä karitsa maistuu ihanalta tarjoiltuna kotitekoisen, virkistävän limeaiolin ja tuoreiden yrttien kera. Lisukkeeksi sopii vaikkapa kermaperunat.

Annoslukumäärä

Limeaioli

  • 1 kananmunan keltuainen
  • ½ tl dijonsinappia
  • ½ tl hunajaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ limen raastettu kuori ja mehu
  • ½ dl hienonnettua tuoretta yrttisekoitusta
  • 1 tl suolahiutaleita

Ohjeet

Suolaa ja pippuroi liha. Paista kauttaaltaan voissa pannulla 8-10 minuuttia. Nosta liha leikkuulaudalle ja anna levätä 5 minuuttia. Sekoita munankeltuainen, sinappi ja hunaja kulhossa. Vatkaa joukkoon rypsiöljy hienona virtana. Mausta valkosipulilla, limen kuoriraasteella ja mehulla sekä hienonnetuilla yrteillä. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja aseta lautaselle. Tihuta aiolia ja ripottele päälle suolahiutaleita. Tarjoile salaatin ja leivän kera.

Suositellut tuotteet