Apetina-piirakka

Apetina-piirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Kurpitsa-fetapiirakka on herkullinen ja ruokaisa ruoka, joka saa ihanan Välimerellisen tunnun Kreikkalaisesta fetasta.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Pohja

Täyte

  • 500 g keltaista kurpitsaa
  • 1 vihreä paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 200 g Arla Apetina juustoa
  • ½ dl persiljaa hienonnettuna
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 1 tl yrttisuolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl timjamia

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Valmista pohja. Nypi voi ja jauho-yrttimausteseos keskenään. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina halkaisijaltaan noin 27 cm suuruiseen piirasvuokaan. Valmista täyte. Kuori kurpitsa ja poista siemenet sekä pehmeää keskustaa. Kuutioi kurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika, hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Levitä ainekset piiraspohjalle. Ripottele päälle persiljaa ja murennettua juustoa. Lisää mausteet ja rikotut munat sekä ruokakerma kulhoon. Vatkaa sekaisin ja kaada tasaisesti täytteen päälle. Nosta piiras uunin alimmalle ritilätasolle ja paista 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskistunut. Tarjoa piirakka salaatin kanssa.