Kuorrutetut kesäkurpitsaleivät

Kuorrutetut kesäkurpitsaleivät

Kuorrutetut kesäkurpitsaleivät ovat herkullinen ja maistuva välipala.
https://www.arla.fi/reseptit/kuorrutetut-kesakurpitsaleivat/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele leivät tuorejuustolla ja nosta leivinpaperille pellille. Pese, halkaise sekä viipaloi kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna pannu ja lisää pari ruokalusikallista voita. Lisää kuumalle pannulle kesäkurpitsa-valkosipuliseos. Paista pehmeäksi, mausta ja levitä leiville. Sekoita kuorrutteen ainekset, levitä seos leiville ja nosta pelti uuniin. Paista leipiä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.
Valmis!

Ainekset

Viipaletta täysjyväruisleipää
4
Rkl maustamatonta tuorejuustoa
2
Kesäkurpitsaa
300 g
Valkosipulinkynsiä
2
Yrttisuolaa
1 tl
Pippurisekoitusta myllystä
½ tl
Kuorrutus
150 g
Kananmuna
1
Yrttisekoitusta
1 rkl
Suolaa
1 tl