Kuhapihvit

Kuhapihvit

35 minuuttia
Nämä herkulliset kuhapihvit saavat makua täyteläisestä créme fraîchesta ja sitruunamehusta. Kuhapihvit ovat mainio pääruoka perunasoseen tai riisin kera.
https://www.arla.fi/reseptit/kuhapihvit-uunissa/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan kuhapihvit lämmittämällä uuni 180 asteeseen.
  • Leikkaa kalafileet hyvin pieniksi paloiksi, sekoita crème fraiche ja keltuainen kuutioiden joukkoon, mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla (pestokastiketta). Massan pitää olla hieman kosteaa, mutta ei liian märkää, jotta kuhapihvit on helppo muotoilla siitä.
  • Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja sivele se kevyesti öljyllä. Öljyä myös ympyrän muotoinen muotti.
  • Muotoile kuhapihvit massasta muotin avulla. Pihvejä tulee noin neljä kappaletta.
  • Lämmitä paistinpannu. Lisää öljy ja nostele kuhapihvit pannulle.
  • Paista kunnes väri on kauniin ruskea, käännä ja lisää voi. Lusikoi kuohuavaa voita pihvien päälle.
  • Nosta kuhapihvit pellille ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 4 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Reseptin on laatinut Aki Kinnunen Suomen kokkimaajoukkueesta

Ainekset

Haukifileetä nahaton, ruodoton
400 g
2 rkl
Kananmunan keltuainen
1
Sitruunamehua
1 rkl
Suolaa
1 tl
Valkopippuri
Rypsiöljy
3 rkl
3 rkl