Kuhagratiini

Kuhagratiini

Tämä herkullinen kuhagratiini vie kielen mennessään. Kokeile jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/kuhagratiini/

Tee näin:

  • Aloita muusista. Kuori ja leikkaa perunat paloiksi, keitä ne pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Kuumenna maito ja vatkaa se voin kanssa perunoista tasainen sose. Lisää keltuaiset samalla vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat tehdä muusilla hienoja kuvioita, laita muusi pursottimeen. Kuumenna uuni 200 °C. Viipaloi sienet ja purjo. Paista ne voissa paistinpannulla. Lisää viini ja rakuuna. Sekoita jauhot pieneen määrään kermaa. Vatkaa se pannulle. Lisää loput kermasta, sitruunan raastettu kuori, 1 tl suolaa ja pippuria. Anna keittyä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Jaa kala isoiksi paloiksi ja laita voideltuun uuninkestävään astiaan. Ripottele päälle ½ tl suolaa. Kaada kastike kalan päälle sekä ripottele mantelit ja juusto. Pursota perunamuusia kalan ympärille. Paista uunin keskitasossa 25-30 minuuttia. Koristele katkaravuilla ja rakuunalla.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Mantelit voi hyvin vaihtaa vaikkapa auringonkukansiemeniin.

Ainekset

Kalafileetä (esim. kuhaa)
600 g
Perunamuusi
Jauhoisia perunoita
700 g
1½ dl
20 g
Munankeltuaista
2
Suolaa
ripausta
Vastajauhettua valkopippuri
ripausta
Herkkusieniä
200 g
Purjo
1
1 rkl
Kuivaa valkoviiniä
1½ dl
Hienonnettua rakuunaa
1 rkl
Vehnäjauhoa
1 rkl
2½ dl
Sitruunan kuori
½
Suolaa
1½ tl
Valkopippuria
2 tl
Hienonnettuja manteleita
½ dl
Cheddarjuustoa raastettuna
1 dl
Koristeluun
Kuorittuja katkarapuja
200 g
Rakuunaa