Kotona leivottu ranskanleipä

Kotona leivottu ranskanleipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Kotona leivottu ranskanleipä huumaa tuoreella lämpimällä tuoksullaan ja saa veden kielelle. Ranskanleipä on ihana herkku vaikkapa brunssille.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset
  • 5 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 dl kauraleseitä
  • 1½ tl suolaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 2 rkl sinisiä unikonsiemeniä

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna maito ja rypsiöljy kattilassa kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää taikinaan loput aineet. Vaivaa taikina tasaiseksi, noin 10 minuuttia. Anna kohota liinan 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ne pitkulaisiksi leiviksi. Laita ne voideltuun pitkulaiseen vuokaan, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa. Anna leipien kohota vielä 20 minuuttia leivinliinan alla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele leivät munanvalkuaisella ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista leivät uunin alaosassa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä keittiöpyyhkeen alla.