Kotona leivottu ranskanleipä

Kotona leivottu ranskanleipä

Jo pelkkä vastaleivotun leivän tuoksu tuo veden kielelle. Helposti ja nopeasti valmistuva - ja tietenkin lisäaineeton - ranskanleipä on ihana herkku vaikkapa aamiaiselle.
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Kotona leivottu ranskanleipä

Jo pelkkä vastaleivotun leivän tuoksu tuo veden kielelle. Helposti ja nopeasti valmistuva - ja tietenkin lisäaineeton - ranskanleipä on ihana herkku vaikkapa aamiaiselle.

Annoslukumäärä
  • 5 dl Arla kevytmaitoa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 dl kauraleseitä
  • 1½ tl suolaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 2 rkl sinisiä unikonsiemeniä

Ohjeet

Kuumenna maito ja rypsiöljy kattilassa kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää taikinaan loput aineet. Vaivaa taikina tasaiseksi, noin 10 minuuttia. Anna kohota liinan 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ne pitkulaisiksi leiviksi. Laita ne voideltuun pitkulaiseen vuokaan, jonka tilavuus on noin 1,5 litraa. Anna leipien kohota vielä 20 minuuttia leivinliinan alla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele leivät munanvalkuaisella ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista leivät uunin alaosassa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä keittiöpyyhkeen alla.

Suositellut tuotteet