Korvapuustit

Jälkiruoka
(22)
Kommentit
Korvapuustit

Tuoreet korvapuustit maistuvat aina, missä ja milloin tahansa. Tällä helpolla ohjeella valmistat herkulliset korvapuustit itse. Tutustu reseptiin!

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/korvapuustit/

Ainekset

40 palaa

Korvapuustit

Hiivaa
50 g
Ingmariini® Juokseva rasvaseosta
1½ dl
5 dl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1 dl
Kardemummaa
1½ tl
Vehnäjauhoja
14 dl

Täyte

150 g
Sokeria
¾ dl
Jauhettua kanelia
1 rkl

Voiteluun ja koristeluun

Vatkattu kananmuna
1
Raesokeria

Tee näin:

Korvapuustit

  • Aloita korvapuustit pullataikinan valmistuksesta. Lämmitä ensin rasva ja maito noin 37 asteeseen.
  • Murenna hiiva isoon kulhoon. Kaada lämmitetty voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  • Lisää suola, sokeri, kardemumma ja lähes kaikki jauhot.
  • Alusta taikinaa, kunnes se pehmenee ja on joustava. Anna korvapuustitaikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Sekoita keskenään täytteen ainekset.
  • Vaivaa pullataikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa sitten taikina kahteen osaan ja rullaa osat suorakulmaisiksi "levyiksi", mitoiltaan noin 30x45 cm.
  • Jaa täyte tasaisesti levyille.
  • Rullaa levyistä tiukat rullat, jätä levyjen saumat alaspäin. Leikkaa sitten veitsellä tai saksilla rullista noin 5 sentin levyisiä korvapuusteja.
  • Aseta korvapuustit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai paperisiin muffinssivuokiin. Anna pullien kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Voitele korvapuustit munalla ja ripottele päälle raesokeria tai vaihtoehtoisesti mantelilastuja.
  • Paista korvapuustit uunin keskiosassa 8-10 minuuttia.
  • Anna valmiiden korvapuustien jäähtyä ritilällä leivinliinan alla. Nauti korvapuustit kylmän maidon kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Voit tehdä myös kuvassa näkyviä hauskoja "solmupullia". Kun olet levittänyt täytteen pullataikinalevyille, taita levyt pitkät puolet vastakkain. Leikkaa levyistä n. 2 cm levyisiä suikaleita. Pyöräytä sitten kukin suikale löysälle solmulle. Reseptiä tuunaamalla voit myös tehdä erilaisia variaatioita. Kardemummakorvapuustit: Korvaa kaneli jauhetulla kardemummalla. Vaniljakorvapuustit: Korvaa kaneli vaniljasokerilla.

Korvapuustit
Video Korvapuustit

Katso videolta vinkit mehevien korvapuustien leipomiseen!

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet