Kinkku-oliivipizza

Kinkku-oliivipizza

Tässä herkullisessa pizzassa on täytteenä ilmakuivattua kinkkua, oliiveja, sipulia ja tuoretta tomaattia. Nam!
https://www.arla.fi/reseptit/kinkku-oliivipizza/

Tee näin:

  • Pizzataikina: Sekoita hiiva ja vesi kulhossa. Lisää öljy, suola ja jauhot (säästä hiukan jauhoja). Käännä taikina hyvin. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja laita taikina kohoamaan lämpimään paikaan noin ½ tunniksi. Laita uunipelti lämpiämään uuniin. Ota taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää mahdollisesti loput jauhot. Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele ne soikeiksi (n. 25 x 35 cm). Lisää pizzapohjat kahdelle eri leivinpaperille. Ripottele juusto, tomaatit, sipulit, valkosipuli ja rosmariini pizzapohjien päälle. Vedä leivinpaperi kuumalle uunipellille ja paista 225 °C noin 18 minuuttia uunin keskiosassa pizza kerrallaan. Ripottele kinkku, salaattia ja oliiveja pizzaan, tirskuta hieman öljyä ja tarjoile heti. Paista mahdollisesti toinen pizza samalla kun ensimmäistä nautitaan.
Valmis!

Ainekset

Pizzataikina
Hiivaa
25 g
Kädenlämpöistä vettä
2 dl
Pizzajauhoja
325 g
200 g
Tomaatteja viipaloituina
500 g
Hienonnettua, tuoretta rosmariinia
2 rkl
Suolaa
1 tl
Ilmakuivattua kinkkua ohuina viipaleina
100 g
Lehtisalaattia karkeina paloina
100 g
Mustia oliiveja
75 g
Oliiviöljyä
2 tl