Kinkku-oliivipizza

Kinkku-oliivipizza

Tässä herkullisessa pizzassa on täytteenä ilmakuivattua kinkkua, oliiveja, sipulia ja tuoretta tomaattia. Nam!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kinkku-oliivipizza

Tässä herkullisessa pizzassa on täytteenä ilmakuivattua kinkkua, oliiveja, sipulia ja tuoretta tomaattia. Nam!

Annoslukumäärä

Pizzataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ¾ tl suolaa
  • 325 g pizzajauhoja
  • 200 g Arla Mozzarella -juustoraastetta
  • 500 g tomaatteja viipaloituina
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua ohuina viipaleina
  • 100 g lehtisalaattia karkeina paloina
  • 75 g mustia oliiveja
  • 2 tl oliiviöljyä

Ohjeet

Pizzataikina: Sekoita hiiva ja vesi kulhossa. Lisää öljy, suola ja jauhot (säästä hiukan jauhoja). Käännä taikina hyvin. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja laita taikina kohoamaan lämpimään paikaan noin ½ tunniksi. Laita uunipelti lämpiämään uuniin. Ota taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää mahdollisesti loput jauhot. Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele ne soikeiksi (n. 25 x 35 cm). Lisää pizzapohjat kahdelle eri leivinpaperille. Ripottele juusto, tomaatit, sipulit, valkosipuli ja rosmariini pizzapohjien päälle. Vedä leivinpaperi kuumalle uunipellille ja paista 225 °C noin 18 minuuttia uunin keskiosassa pizza kerrallaan. Ripottele kinkku, salaattia ja oliiveja pizzaan, tirskuta hieman öljyä ja tarjoile heti. Paista mahdollisesti toinen pizza samalla kun ensimmäistä nautitaan.