Kinkku-oliivipizza

Illallinen Pääruoka
(1)
Kommentit
Kinkku-oliivipizza

Tässä herkullisessa pizzassa on täytteenä ilmakuivattua kinkkua, oliiveja, sipulia ja tuoretta tomaattia. Nam!

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kinkku-oliivipizza/

Ainekset

4 annosta

Pizzataikina

Hiivaa
25 g
Kädenlämpöistä vettä
2 dl
Pizzajauhoja
325 g
200 g
Tomaatteja viipaloituina
500 g
Hienonnettua, tuoretta rosmariinia
2 rkl
Suolaa
1 tl
Ilmakuivattua kinkkua ohuina viipaleina
100 g
Lehtisalaattia karkeina paloina
100 g
Mustia oliiveja
75 g
Oliiviöljyä
2 tl

Tee näin:

  • Pizzataikina: Sekoita hiiva ja vesi kulhossa. Lisää öljy, suola ja jauhot (säästä hiukan jauhoja). Käännä taikina hyvin. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja laita taikina kohoamaan lämpimään paikaan noin ½ tunniksi. Laita uunipelti lämpiämään uuniin. Ota taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää mahdollisesti loput jauhot. Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele ne soikeiksi (n. 25 x 35 cm). Lisää pizzapohjat kahdelle eri leivinpaperille. Ripottele juusto, tomaatit, sipulit, valkosipuli ja rosmariini pizzapohjien päälle. Vedä leivinpaperi kuumalle uunipellille ja paista 225 °C noin 18 minuuttia uunin keskiosassa pizza kerrallaan. Ripottele kinkku, salaattia ja oliiveja pizzaan, tirskuta hieman öljyä ja tarjoile heti. Paista mahdollisesti toinen pizza samalla kun ensimmäistä nautitaan.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet