Kevätkääryleet

Kevätkääryleet

Perinteiset kevätkääryleet ovat mainio herkku esimerkiksi alkuruoaksi tai aasiahenkisestä buffetpöydästä tarjottavaksi.
Arvioi (4)

Minun arvosanani

Kevätkääryleet

Perinteiset kevätkääryleet ovat mainio herkku esimerkiksi alkuruoaksi tai aasiahenkisestä buffetpöydästä tarjottavaksi.

Annoslukumäärä

Täyte

  • 225 g porsaan jauhelihaa
  • 75 g hienoksi silputtua kaalia
  • 30 g hienoksi raastettua porkkanaa
  • 2 kevätsipulia ohuina viipaleina
  • 2 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • ½ tl seesamiöljyä
  • ½ rkl osterikastiketta
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl hienonnettua chiliä
  • ¼ dl maissijauhoja
  • 1 rkl vettä
  • 1½ rkl rypsiöljyä

Taikina

  • 150 g jauhoja
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 1 rkl kylmää vettä

Tarjoiluun

  • 1 pkt Arla Apetina juustoa
  • makeaa chilikastiketta

Ohjeet

Aloita valmistamalla kevätkääryleiden kääreet (näitä voi myös ostaa valmiina). Siivilöi jauhot keskikokoiseen kulhoon ja tee keskelle kuoppa - lisää vesi ja vatkattu kananmuna kuoppaan. Vatkaa taikinaksi ja vaivaa, kunnes taikina on joustavaa. Peitä taikina ja jäähdytä jääkaapissa yön yli. Levitä taikina jauhotetulle pinnalle. Leikkaa samankokoisia neliöitä (suunnilleen 12 kpl) ja sitten kauli palat hyvin ohuiksi. Laita takaisin jääkaappiin, kunnes tarvitset niitä. Kuumenna uuni 220 º C. Paista jauheliha paistinpannussa keskilämmöllä, kunnes se on ruskistettu. Sitten poista lämmöltä ja kaada pois ylimääräinen rasva tai neste. Sekoita keskikokoisessa kulhossa jauheliha, kaali, porkkana, kevätsipuli, korianteri, seesamiöljy, osterikastike, inkivääri, valkosipuli ja chili. Sekoita maissijauho ja vesi erilliseen, pieneen kulhoon. Ota kevätkääryleiden kääreet jääkaapista ja laita noin 1 rkl jauhelihaseosta jokaisen taikinapalan keskelle. Rullaa kääre seoksen ympärille taittaen reunat sisäänpäin sulkeaksesi kääryleet. Kostuta sormesi maissijauho-vesiseoksessa ja sulje kääreen saumat. Aseta kevätrullat leivinpaperille ja voitele kasviöljyllä. Paista uunissa 20 minuuttia tai, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet. Lisää rapeutta kevätrulliin saat kääntämällä 10 minuutin paistamisen jälkeen. Laita Apetina-juustoa kulhoon ja lisää päälle makeaa chilikastiketta. Tarjoile dippinä kevätrullien kanssa!