Porsaan jauhelihaa
|
225 g |
---|---|
Hienoksi silputtua kaalia
|
75 g |
Hienoksi raastettuja porkkanoita
|
30 g |
Kevätsipulia ohuina viipaleina
|
2 |
Silputtua tuoretta korianteria
|
2 rkl |
Seesamiöljyä
|
½ tl |
Osterikastiketta
|
½ rkl |
Raastettua inkivääriä
|
2 tl |
Valkosipulijauhetta
|
1½ tl |
Hienonnettua chili
|
½ tl |
Maizenaa
|
¼ dl |
Vettä
|
1 rkl |
Rypsiöljyä
|
1½ rkl |
Jauhoja
|
150 g |
---|---|
Vatkattu kananmuna
|
1 |
Kylmää vettä
|
1 rkl |
1 pkt | |
Makeaa chilikastiketta
|
Nämä pienikokoiset herkkupalat ovat mielettömän herkullisia: ne ovat rapeita, täydellisen kultaisen värisiä, lämpimiä ja huumaavan herkullisia. Lisää tarjolle muutama yksinkertainen dippikastike, ja saat aikaiseksi alkupaloja, jotka maistuvat kaikille.
Kevätkääryleillä, jotka ovat yksi Aasian suosituimmista katuruoista, on rikas ja perinteikäs historia. Alkuperäistä reseptiä on muunneltu paljon, mutta suosituin versio on edelleen klassinen vihannestäyte. Kuten aina, mikään ei voita kotitekoista, juuri uunista tulleita kevätkääryleitä, jossa on alkuperäisten, aasialaisten kääryleiden tunnusomainen rapeus.
Tämä sormiruoka on peräisin jo Kiinan itäisen Jin-dynastian ajalta 265 jKr., ja se kehittyi ohuesta pannukakusta (jota kutsutaan kevätruoaksi) ensin kevätkakuksi, ennen kuin se lopulta muuttui pienemmäksi kevätkääryleeksi, jonka tunnemme ja jota rakastamme tänäkin päivänä.
Kasvissyöjästä lihaa rakastavaan, nirsoilijaan ja seikkailunhaluiseen - kevätkääryle sopii lähes mille tahansa täytteelle. Muista vain välttää kaikkia kosteutta sitovia ainesosia, sillä ne voivat muuttaa ihanan rapeuden vähemmän ruokahalua herättäväksi, vetiseksi puraisuksi.