Kesäkurpitsa-fetapiirakka

Kesäkurpitsa-fetapiirakka

Kesäkurpitsa-fetapiirakka sopii hyvin juhlapöytään. Värikkäät marinoidut kirsikkatomaatit kruunaavat tämän herkullisen kesäkurpitsa-fetapiirakan.

Tee näin:

  • Nypi pehmennyt voi jauhojen ja suolan joukkoon. Sekoita taikinan joukkoon ruokakerma. Voitele irtopohjavuoan pohja ja reunat. Taputtele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja noin kolmen sentin korkeudelle reunoille. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  • Pese kesäkurpitsa ja leikkaa siitä joko veitsellä tai esimerkiksi juustolastalla ohuita siivuja. Laita siivut kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja raasta sekaan yksi valkosipulinkynsi. Sekoita, jotta maut pääsevät tasaantumaan.
  • Ota piirakkapohja jääkaapista ja murenna sen pohjalle juusto. Sekoita kulhossa kananmunat, tuorejuusto, maito ja mustapippurit. Kaada täyte juustomurujen päälle. Paista 200°C asteessa 10-15 minuuttia.
  • Kun täyte on hieman jähmettynyt, ota piirakka pois uunista ja lado sen pinnalle kesäkurpitsat. Paista vielä noin 30 minuuttia. Jos piirakan reunat alkavat tummua liiaksi, peitä piirakka leivinpaperilla.
  • Pese ja pilko kirsikkatomaatit kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja purista limen mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele marinoidut tomaatit piirakan keskelle ja koristele vielä tuoreilla basilikanlehdillä.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Ainekset

Pohja
150 g
Suolaa
½ tl
Dl vehnäjauhoja
noin 2
Ruisjauhoa
1 dl
½ dl
Täyte
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Kananmunia
3
2 dl
Mustapippuria
1 tl
Rkl oliiviöljyä
1- 2
Valkosipulinkynsi
1
Kesäkurpitsa
1
Koristeluun
Punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatit
Tuoretta tuore basilika
Limetti
½
Oliiviöljyä
1 rkl
Mustapippuria
¼ tl
Suolaa
¼ tl
Lisää herkullisia ideoita