Kesäkurpitsa-fetapiirakka

Kesäkurpitsa-fetapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Kesäkurpitsa-fetapiirakka sopii hyvin juhlapöytään. Värikkäät marinoidut kirsikkatomaatit kruunaavat tämän herkullisen kesäkurpitsa-fetapiirakan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 annosta

Pohja

Täyte

Koristeluun

  • punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa
  • ½ lime
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Nypi pehmennyt voi jauhojen ja suolan joukkoon. Sekoita taikinan joukkoon ruokakerma. Voitele irtopohjavuoan pohja ja reunat. Taputtele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja noin kolmen sentin korkeudelle reunoille. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa siitä joko veitsellä tai esimerkiksi juustolastalla ohuita siivuja. Laita siivut kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja raasta sekaan yksi valkosipulinkynsi. Sekoita, jotta maut pääsevät tasaantumaan. Ota piirakkapohja jääkaapista ja murenna sen pohjalle juusto. Sekoita kulhossa kananmunat, tuorejuusto, maito ja mustapippurit. Kaada täyte juustomurujen päälle. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Kun täyte on hieman jähmettynyt, ota piirakka pois uunista ja lado sen pinnalle kesäkurpitsat. Paista vielä noin 30 minuuttia. Jos piirakan reunat alkavat tummua liiaksi, peitä piirakka leivinpaperilla. Pese ja pilko kirsikkatomaatit kulhoon, lorauta joukkoon oliiviöljyä ja purista limen mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele marinoidut tomaatit piirakan keskelle ja koristele vielä tuoreilla basilikanlehdillä.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Lisää herkullisia ideoita