Kermakastike

Kermakastike

20 minuuttia
Täyteläinen kermakastike sopii täydellisesti viikonlopun lihapullien kastikkeeksi tai muiden liharuokien lisukkeeksi. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan kermakastike sulattamalla ja ruskistamalla voi kattilassa. Sekoita voita koko ajan, kunnes se saa kullanruskeaa väriä ja tuoksuu pähkinäiselle.
  • Lisää kattilaan jauhot ja osa kermasta, niin että niistä muodostuu paksuhko muhennos. Lisää loput kermasta kattilaan pikkuhiljaa koko ajan voimakkaasti sekoittaen kastiketta. Lisää kermakastikkeen joukkoon yrtit (ja lihapullien paistoliemi).
  • Anna kermakastikkeen hautua alhaisella lämmöllä vähintään 10 minuuttia. Sekoita kermakastiketta silloin tällöin. Lisää kastikkeen joukkoon murennettu lihaliemikuutio, soija, madeira ja Worcesterkastike.
  • Keitä kermakastiketta vielä 5 minuuttia.
  • Mausta kermakastike suolalla ja pippurilla.
Valmis!
Vinkki

Voit muunnella kermakastikkeen makua vaihtamalla timjamin johonkin toiseen yrttiin.

Ainekset

50 g
Vehnäjauhoja
1 rkl
3 dl
Kuivattua timjamia
1 tl
Puolikas lihaliemikuutiota
Japanilaista soijakastiketta
1 rkl
Madeiraa
1 rkl
Worcestershire-kastiketta
2 tl
Suolaa ja pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Lihapullat
30 minuuttia
Lihapullat
(24)