Keitetty turska voilla

Keitetty turska voilla

Tuore turska on herkkuruoka. Kala on kiinteämpi ja maukkaampi, jos sen suolaa kevyesti ennen kypsentämistä.

Tee näin:

  • Hiero kala suolalla ja anna sen olla noin 30 minuuttia. Keitä 1 litra vettä kattilassa kiehuvaksi. Huuhtele kala ja hauduta vedessä miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 50 °C, 6-8 minuuttia. Sulata voi pannulla ja anna sen paistua vaaleanruskeaksi. Tarjoile kala voin, raastetun piparjuuren, retiisisiivujen ja keitettyjen perunoiden kera.
Valmis!

Ainekset

Ruodotonta turskafileetä
600 g
Suolaa
2 rkl
100 g
Raastettua piparjuurta
4 rkl
Viipaloituja retiisejä
1 dl