Keitetty turska voilla

Keitetty turska voilla

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Tuore turska on herkkuruoka. Kala on kiinteämpi ja maukkaampi, jos sen suolaa kevyesti ennen kypsentämistä.

Ainekset

Annokset
  • 600 g ruodotonta turskafileetä
  • 2 rkl suolaa
  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 4 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 dl viipaloituja retiisejä

Tee näin:

Tee näin:

Hiero kala suolalla ja anna sen olla noin 30 minuuttia. Keitä 1 litra vettä kattilassa kiehuvaksi. Huuhtele kala ja hauduta vedessä miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on 50 °C, 6-8 minuuttia. Sulata voi pannulla ja anna sen paistua vaaleanruskeaksi. Tarjoile kala voin, raastetun piparjuuren, retiisisiivujen ja keitettyjen perunoiden kera.