Katkarapupata

Katkarapupata

Tämä herkullinen katkarapupata on maistuva ruoka tulisen ruoan ystäville. Kokeile helppoa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/katkarapupata/

Tee näin:

  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva kattilassa tai paistokasarissa ja kuullota sipulit. Lisää kaltatut, kuoritut ja kuutioidut tomaatit. Kaada joukkoon kerma ja lisää chilikastike sekä laakerinlehdet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kokoon. Lisää jäiset katkaravut ja kuumenna, kunnes katkaravut ovat lämmenneet, älä keitä, etteivät katkaravut menetä pehmeyttään. Ota kattila tai paistokasari levyltä ja tarkista ruoan maku. Lisää suolaa tarvittaessa ja mausta pippurilla sekä tillillä. Tarjoa patongin ja esimerkiksi valkoviinin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pienehkö sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
3
Inkivääriä
3 rkl
Isohkoa, kypsää tomaatteja
4
2 dl
Makeaa chilikastiketta
3 rkl
Laakerinlehteä
2
Isoja, kuorittuja katkarapuja
500 g
Suolaa
Valkopippuri
Tilliä hienonnettuna
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita